Mark Ripmeester

Als ‘straatvechter’ onder de verzekeringsadvocaten schept Mark Ripmeester er groot genoegen in om door andere advocaten als lastig of soms zelfs als kansloos bestempelde dossiers snel eigen te maken, daarin (nieuwe) kansen te creëren om die vervolgens met derden (meestal verzekeraars, soms ook direct aansprakelijke partijen) uit te vechten, meer dan eens met succes. Verzekeringsfraudes, brandstichtingen, (technische) schades, beroepsaansprakelijkheden, productaansprakelijkheden, diefstallen, instortingen, verzwijgingen, risicowijzigingen en nog veel, veel meer interessante kwesties zijn de afgelopen jaren op het bureau van Mark Ripmeester terecht gekomen. Soms belanden die dossiers al vrij kort na een schade op zijn bureau, maar heel regelmatig wijken cliënten uiteindelijk naar hem uit wanneer zij met of zonder hun (huis)advocaat bij de verzekeraar of soms zelfs al de rechtbank het deksel op de neus hebben gekregen. Zijn werkwijze? Doorvragen, doorvragen, doorvragen en steeds maximaal kritisch zijn, niet alleen naar de wederpartij of de rechter, maar juist ook naar de eigen cliënt en zijn dossier. Alleen op die manier kan volgens hem het maximale uit de zaak gehaald worden.

Mark Ripmeester treedt op regelmatige basis op als spreker op congressen en cursussen. Hij is voorts co auteur van het handboek Brandonderzoek (Methodisch onderzoeken van brandoorzaak en brandverloop). Mark Ripmeester is onder meer lid van de Vereniging voor Verzekeringswetenschap en RBBC (Rotterdamse Beurs Brand Club)

Artikel over Mark Ripmeester in het Schademagazine.
Lees hier het volledige artikel.

Bekijk hier een artikel uit am:magazine waarin Mark Ripmeester en Agnes Koert met verzekeraars in gesprek gaan over conflicten rondom arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Rechtsgebiedenregister

Mark Ripmeester heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk (burgerlijk recht)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Contactgegevens

Verzekeringsadvocaat mr. M. (Mark) Ripmeester ripmeester@verzekeringsadvocaten.nl 010-206 20 50