Advocaat Accubrandschade

 

Steeds vaker worden de advocaten van Backx & Ripmeester ingeschakeld naar aanleiding van accubrandschades, batterijbrandschades of varianten daarop. Dat is niet verwonderlijk, het aantal apparaten dat met een accu of batterij wordt uitgerust neemt immers hand over hand toe. Over de veiligheid ervan – en daarmee de risico’s van het gebruik ervan - wordt (vooralsnog) relatief weinig gesproken. Over de schadeafwikkeling en de juridische gevolgen zo niet nog minder. Ten onrechte, de gevolgen van dergelijke branden zijn vaak enórm; de branden ontwikkelen zich vaak razendsnel, zijn vaak extreem hevig en bovendien zeer lastig te blussen.

 

De juridische problematiek is meer dan eens net zo ingewikkeld, niet in de laatste plaats vanwege de aanzienlijke financiële gevolgen van dergelijke branden. Voor verzekeraars en aansprakelijke partijen is dat – die forse schadehoogte – op zichzelf genomen vaak al voldoende reden om verstoppertje te spelen, de schadelijdende partij het bos in te sturen en de zaak op technische en feitelijke gronden stuk te maken, te traineren en frustreren. Backx & Ripmeester was er vroeg bij, volgt de relevante technische en juridische ontwikkelingen op de voet en heeft inmiddels – met succes – talloze partijen bijgestaan teneinde hun schade te verhalen. De ene keer vecht Backx & Ripmeester tegen de eigen verzekeraar van de schadelijdende partij. De andere keer wordt er gevochten tegen de verkoper, importeur of fabrikant van de accu dan wel de batterij van het apparaat of het voertuig waarvan het deel uit maakt (fiets, scooter, golfkar, heftruck, auto et cetera).

 

Backx & Ripmeester bezit de technische en juridische kennis en kunde uw schade zo goed en zo snel mogelijk te verhalen. De gulden regel daarbij is om zo snel mogelijk na de schade – liefst nog vóór enig inhoudelijk (tactisch, technisch of feitelijk) debat – de hulp van Backx & Ripmeester in te schakelen. Wees dus niet ‘penny wise, pound foolish’. Bel. Nu.

 

Contactpersonen